Alkmaar, 7 november 2012. Van 9 tot en met 16 november wordt de landelijke 'week van de chronisch zieken' georganiseerd. Sportservice Noord-Holland grijpt de week aan om de aangepaste sportmogelijkheden in de regio onder de aandacht te brengen, en bewegen met reuma in het bijzonder. Het sluit aan bij de campagne van het Reumafonds 'Bewegen helpt bij reuma.' Speciaal voor deze doelgroep is er sportaanbod op lagere intensiteit. Positief sportadvies van huisarts of fysiotherapeut kan u het vertrouwen geven om in actie te komen en vervolgens wellicht aansluiting te vinden bij reguliere sportverenigingen.

Bewegen kan de klachten bij reuma verminderen. Het houdt de gewrichten soepel en spieren en botten sterk. Kleine aanpassingen in het dagelijks leven dragen al bij, zoals minder de auto pakken en vaker de trap. Daarnaast helpt het op mentaal en sociaal vlak. Bewegen in groepsverband is motiverend en gezellig. In Noord-Kennemerland zijn er vele sportactiviteiten met een aangepast sportaanbod. Denk aan zwemmen in verwarmd water, badminton of yoga. Ook gymverenigingen hebben veelal een aanbod met oefeningen en spelvormen op een wat rustiger tempo. Tevens zijn er diverse fitnesscentra en oefengroepen in de regio met aangepaste trainingsprogramma's. 

De website van Aangepast Sporten geeft het volledige sportaanbod in de verschillende regio's. De activiteiten die geschikt zijn voor mensen met een chronische aandoening worden aangegeven met het icoontje van een vlinder. Wanneer een activiteit specifiek op een bepaalde aandoening is afgestemd wordt dat aangegeven. Ook verenigingen die een beweegactiviteit hebben of willen opstarten voor chronisch zieken, kunnen voor ondersteuning terecht bij regiomedewerker Marieke Wever.

Website Reumafonds

Website Aangepast Sporten

Pin It
Bekeken: 1253x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/