Reclame

Alkmaar, 2 september 2012. Vandaag mochten de elf van Gertjan Verbeek op bezoek in Eindhoven bij PSV. Na een gelijkspel tegen Ajax, winst tegen Heracles en gelijkspel tegen SC Heerenveen staat AZ in de subtop van de eredivisie. In Eindhoven gingen de Alkmaarders op zoek naar de tweede winstppartij. Voor het team zou dat een opsteker zijn na de uitschakeling uit de Europa League.
Het begin was rampzalig. Na acht minuten speelde het team met een man minder. doordat Ettienne Reijnen twee keer een gele kaart moest incassseren. Tegen een andere tegenstander zou PSV hierdoor een monsterscore kunnen maken, maar, in de eerste helft, kon het niet meer dan één doelpunt maken. In de 11e minuut wist Tim Matavz de bal in het net te krijgen na een assist van Dries Mertens. In de daaropvolgende minuten probeerde AZ zicht te herpakken. Dit bleek moeilijk, omdat PSV succesvol druk bleef zetten. In de 25e minuut maakte Ola Toivonen een doelpunt, maar deze werd afgekeurd doordat de doelpuntmaker buitenspel stond. In de 28e minuut probeerde Adam Maher, met een schot van ver, de bal in het doel te krijgen. Dit lukte, omdat het schot compleet onverwacht was voor de keeper van PSV.AZ en PSV gingen de kleedkamer in met de gelijkstand 1-1.
Zoals verwacht begon PSV de tweede helft met veel druk zetten. De eerste tien minuten speelden zich vooral af op de helft van AZ. Enkele overtredingen resulteerden in vrije trappen die slordig werden afgewerkt door PSV. In de 55e minuut wist Mark van Bommel de voorsprong op het scorebord te zetten met een schot van ver. 2-1. PSV voor, maar de druk bleef gehandhaafd. In schaarse wist AZ wel de bal in de buurt van het zestienmeter gebeid van PSV te krijgen, maar kansen werden bijna onmogelijk. In de 68e minuut wist PSV de voorsprong te vergroten. Na wederom een assist van Dries Mertens, kon Marcelo de keeper passeren en een doelpunt op zijn naam zetten. Langzamerhand begon een monsterscore vorm te krijgen, maar, gelukkig voor AZ, werden niet alle kansen doelpunten voor PSV. In de 83e minuuut kopte Tim Matavz zijn tweede doelpunt in het net, na een voorzet van Luciano Narsingh. Met nog minimaal 7 minuten op de klok moest AZ er voor zorgen niet meer doelpunten tegen te krijgen. In de laatste minuten liet PSV zien meer te willen maken en dat lukte ook in de laatste officiele speelminuut. Atiba Hutchinson wist de bal op te vangen na een slechte verdedigende actie van Adam Maher. Na een tweetal acties schoot hij de bal achter de verslagen keeper. Hiermee werd de eindstand 5-1.
Door dit verlies staat AZ op de 8e plaats in de eredivisie. De volgende wedstrijd is op 16 september. Dan ontvangt AZ het team van Roda JC in het eigen stadion. Ze hebben twee weken om over dit verlies heen te komen.