Gezond én tegelijk ook lekker koken? Leer het van voedingsdeskundige Krista Boots tijdens de kookworkshops bij Hortus Alkmaar. Bij alle workshops wordt er eerst gekookt of gebakken en daarna gezamenlijk gegeten.
Tijdens de workshop 'Haal meer energie uit je voeding' komt aan bod at energie vreet en welke voeding juist energie geeft. Deelnemers leren over het centrale orgaan voor de energiehuishouding, de lever en gaan aan de slag met heilzame kruiden en specerijen, energierijke granen, natuurlijke zoetmiddelen en verse biologische groenten.
In 'Smakelijk zoet zonder suiker' komen natuurlijke zoetmiddelen aan bod. Deelnemers maken bonbons, ijs, energierepen en taart. In de workshop 'Peulvruchten en kiemgroenten' wordt onder andere verteld over de voedingswaarde van peulvruchten en waarom ze goed zijn als vleesvervanger. En natuurlijk hoe ze het beste te bereiden. Gemaakt worden onder andere soepen, toetjes, stoofschotels en spreads.
De workshop over energie zijn op 30 maart en 12 mei van 18.15 tot 21.30 uur. Smakelijk zoet is op 7 april van 19.00 tot 22.00 uur, peulvruchten en kiemgroenten op 14 april van 18.15 tot 21.30 uur. Meer info op hortusalkmaar.nl.