Maandag is in buurthuis De Ezel in Heerhugowaard voor het eerst gekookt door vier vrouwen die in het AZC verblijven. De initiatiefnemers gingen met de vluchtelingen boodschappen doen en daarna is in de kleine keuken van het buurthuis een maaltijd bereid. Er werd gezellig gepraat door 23 mensen, onder het genot van (voor ons) bijzondere Afghaanse gerechten. Te gast waren onder andere vluchtelingen uit Syrië, partners en kinderen van de kookgroep en vijf buurtbewoners.

"Mooi om te zien hoe blij iedereen was er even 'uit' te zijn, maar ook na maanden weer een echte maaltijd zelf te kunnen koken, zoals het dagelijks thuis ging", vertelt vrijwilligster Marian de Wit.

Maandag 21 maart zijn vier andere kooksters aan de beurt, maar de drie initiefnemers zoeken nog sponsoren. Elke week kost het eten bij elkaar rond €100. De drie vrijwilligsters schieten het geld zelf voor. Ze kwamen de eerste keer al niet helemaal uit de kosten en hebben meer steun nodig voor de volgende keren.

Marian: "Het moet toch mogelijk zijn uit deze Facebook 'gemeenschap' van bijna 500 mensen via via geld voor dit prachtige initiatief bij elkaar te krijgen! Er zijn elke week maar 20 mensen voor nodig die €5 schenken, moet toch kunnen lukken!"
(foto: Facebook Vluchtelingen Heerhugowaard)

Pin It
Bekeken: 4123x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/