Vorige week is basisschool De Zes Wielen aan de Saturnusstraat in Oudorp geïnformeerd door de politie, dat de verkeersregelaars die daar dagelijks hun werk doen onverzekerd zouden zijn en daarom onmiddellijk hun activiteiten zouden moeten staken. De schoolleiding wilden deze vrijwilligers geen onnodig risico laten lopen en heeft hen per direct laten stoppen. Gevolg is dat kinderen geen beveiligde oversteekplaats meer hebben.

VVD Alkmaar wil van het college weten of het direct met de politie wil nagaan hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan en wat de precieze rol van de gemeente hierin geweest is.

Volgens de VVD-fractie vindt de politie inzet van verkeersregelaars bij de school niet echt nodig. De fractie wil weten of de gemeente dit standpunt deelt. Het vindt zelf dat inzet weldegelijk meerwaarde heeft, omdat er nog wel eens te snel gereden zou worden. Mocht de gemeente verkeersregelaars niet nodig vinden, dan pleit de VVD-fractie voor een overgangsvorm, ter gewenning aan de nieuwe situatie.

De politie stelt, volgens de fractie, dat de 30km-zone in de Saturnusstraat bij de school niet te controleren is. De VVD stelt voor stadswachten in te zetten. (foto: Google)

Pin It
Bekeken: 4323x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/