Woensdagochtend zijn negentien bomen langs de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude omgezaagd. Buurtbewoners waren hier boos over en hadden dat van tevoren laten weten in een brief aan de gemeente Langedijk. Volgens de bewoners getuigde het voornemen om de bomen om te zagen van respectloosheid en voorbarigheid. Respectloos omdat de bomen zes jaar geleden door schoolkinderen zouden zijn geplant op Boomplantdag; voorbarig omdat het plan ‘Voorburggracht 224’ nog steeds volledig kan worden afgeschoten.

Beide zijn nu door wethouder Jan Piet Beers ontkracht. Hij heeft gezegd dat de omgezaagde bomen niet de bomen zijn die geplant zijn door schoolkinderen. Wat betreft het plan Voorburggracht 224 meldt hij dat er al afspraken zijn gemaakt met Hoornse Vastgoed, de vastgoedtak van Vomar, en dat er al een overeenkomst ligt. Het terrein waar de Vomar moet komen te staan moet volgens een aantal voorwaarden worden opgeleverd. Een daarvan is dat het volledig leeg moet zijn. Verder maakten de omgezaagde bomen geen deel uit van de zogeheten 'bomenstructuur' en mochten ze dus zonder vergunning gekapt worden.

Pin It
Bekeken: 3347x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/