Maandagavond heeft op een rotonde op de Westtangent een groep asielzoekers die momenteel verblijven in het asielzoekerscentrum in de voormalige gevangenis Westlinge een protest gehouden. Dat schrijft RTV NH. De asielzoekers hadden de rotonde geblokkeerd omdat ze aandacht wilden vragen voor hun situatie.

Ze hadden maandagmiddag te horen gekregen dat in de tweede week van februari een behandelkantoor op Schiphol open zal gaan, en dat ze binnen vijf dagen zullen horen of ze recht hebben op een verblijfsvergunning. De asielzoekers die in Westlinge verblijven zijn volgens locatiemanager Jeanine Stricker de eersten voor wie deze procedure in werking gaat.

De asielzoekers zijn echter boos dat ze gedurende die tijd nog steeds in het azc moeten blijven. Ze willen namelijk liever ergens heen waar ze zelf kunnen koken, omdat het eten in het azc slecht zou zijn. Ze lieten vervolgens drie brandalarmen afgaan waardoor een deel van het azc moest worden ontruimd en de brandweer moest uitrukken.

Hierna ging een groep asielzoekers naar buiten om een rotonde te blokkeren en te protesteren. Volgens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers waren het ongeveer 30 tot 40 mensen; volgens de politie 50 tot 60. Leden van de Facebookpagina ‘Je bent Heerhugowaarder als…’ weten te vertellen dat er onder de protesterende asielzoekers ook vrouwen en kinderen waren, en dat er veel politie aanwezig was. Het verkeer zou langzaam langs de rotonde hebben moeten rijden.

Op ‘Je bent Heerhugowaarder als…’ lopen de emoties hoog op. De reacties variëren van “ik snap niet waarom ze demonstreren, moet je eens zien hoeveel ze krijgen en hoeveel er voor hen geregeld wordt” tot “misschien hebben ze al vaak aangegeven dat ze zelf wilden koken of dat ze het eten niet verdragen”.

Volgens RTV NH was het rond 21.00 uur weer rustig.

 

Pin It
Bekeken: 3504x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/