Wim Wegman, journalist en schrijver, geeft op donderdag 28 januari in de bibliotheek in Heerhugowaard een lezing over de geschiedenis van het spoor. In zijn lezing die start om 10.00 uur gaat hij vooral in op de historie van het spoor in en rond Heerhugowaard.

Eind 2015 was het 150 jaar geleden dat de eerste trein van Den Helder naar Alkmaar reed. Journalist en schrijver Wim Wegman reisde anderhalve eeuw later langs dit tracé en groef in het bewogen verleden van de spoorlijn Alkmaar - Den Helder. Hij stuitte op mooie verhalen en geschiedenissen, die recent zijn verschenen in de Alkmaarsche Courant, Schager Courant en de Helderse Courant.

De verhalen, die een indringend beeld geven van wat zich de afgelopen 150 jaar heeft afgespeeld op en rond de stations, de opgeheven stopplaatsen en de vele verdwenen zijlijnen, zijn gebundeld in het boek De trein terug. In deze lezing vertelt Wim Wegman over de anderhalve eeuw oude spoorlijn. Vooral de historie in en rond Heerhugowaard komt daarbij aan de orde. Hij illustreert zijn verhaal met enkele honderden historische foto’s van het spoor.

Wegman, die journalist is bij het Noordhollands Dagblad, heeft de afgelopen jaren verschillende boeken geschreven over historische spoor- en tramlijnen, waaronder de Haarlemmermeerlijnen, de IJmuider spoorlijn en de Haarlemse trams. In 2008 kreeg hij voor zijn boek Sporen de Cultuurprijs Haarlemmermeer. De lezing wordt georganiseerd onder de noemer “De Ochtenden”.

Geïnteresseerden zijn welkom op donderdag 28 januari in Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Heerhugowaard aan de Parelhof 1a. De toegang tot de lezing is € 2,50. De aanvangstijd van de lezing is 10.00 uur. Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda.

Pin It
Bekeken: 3311x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/