Reclame

Alkmaar, 08 februari 2012. AZ heeft na een forse zege op ADO Den Haag weer de absolute top van de eredivisie bereikt. Het is wel een gedeelde plek, want AZ heeft nu evenveel punten als PSV, dat een iets beter doelgemiddelde heeft. Het eerste half uur van de wedstrijd leek AZ wat moeite te hebben met het thuis spelende ADO, zeker toen in de 14e minuut doelman Esteban degene was die AZ van de achterstand weg moest houden na een kans van de Hagenezen. Maar na die eerste 30 minuten namen de Alkmaarders langzaam het heft in handen en zakte het spel van ADO in. En daar werd gretig gebruik van gemaakt, het was de ploeg aan te zien dat het nog wat recht had te zetten. Brett Holman opende de reeks door een prachtige voorzet op Benschop die prompt inkopte: 0-1.

Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamers op voor de rust, die ADO overigens geen verlichting bracht want 90 seconden in de tweede helft wist Benschop het Haagse net simpel en opnieuw te vinden: 2-0. En daarmee vond Benschop het nog niet voldoende want in de 69e minuut zette hij met een mooie beweging zijn persoonlijk dekking op het verkeerde been en werkte de bal achter ADO doelman Gino Coutinho: 3-0. Slechts minuten later zette Martens de 4-0 op het bord en was het tijd voor invaller Attidore om te laten zien dat hij nog niet afgeschreven moet worden, hij verzilverde twee kansen en schreef daarmee het voorlaatste en laatse doelpunt op zijn naam: 6-0.