Vanaf 2016 zal de gemeente Langedijk volgens de nieuwe verdeelsleutel de bijdrage aan de Veiligheidsregio betalen. Deze nieuwe verdeelsleutel pakt voor Langedijk een stuk gunstiger uit. Voorheen werd de bijdrage berekend op basis van het inwonertal van een gemeente, maar volgens die berekening zou Langedijk 1,6 miljoen moeten betalen. Onder andere de partij Hart voor Langedijk/D66 heeft zich ingezet voor de nieuwe verdeelsleutel.

Half juni deed de Externe Commissie Verdeelsleutel, de commissie die is opgericht omdat de kleinere gemeenten de brandweerzorg niet konden opbrengen, een nieuw voorstel, namelijk om de kosten van de brandweerzorg te koppelen aan de belastinginkomsten per gemeente. Volgens deze berekening zou Langedijk slechts 1,3 miljoen kwijt zijn.

Over 2015 betaalt Langedijk nog wel 1,6 miljoen, maar vanaf 2016 wordt de nieuwe berekening van kracht en kost de brandweer Langedijk 1,3 miljoen. De nieuwe verdeelsleutel is overigens echt officieel van kracht zodra de gemeenten dit najaar in het Algemeen Bestuur de gewijzigde indeling van de Veiligheidsregio hebben aangenomen.

Pin It
Bekeken: 3181x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/