De tijd van een zachte aanpak van overlast in de Mare is voorbij. De eerdere succesvolle aanpak van overlast in de Overdie dient als voorbeeld voor de nieuwe aanpak in de Mare. "We hebben gezien dat in de Overdie een strenge aanpak van de overlast succesvol is geweest en die passen we ook in andere wijken toe," zo meldt wethouder Victor Kloos.

Uit de cijfers blijkt dat er in De Mare sprake is van toenemende overlast door jongeren. Volgens Kloos komt dit voornamelijk door een gebrek aan een duidelijke regie vanuit de gemeente. De nieuwe aanpak wordt gecoördineerd door een doortastende buurtregisseur. Deze centrale schakel moet ervoor zorgen dat de verschillende partijen zoals politie, UWV, Halte Werk en Jeugdhulp effectief gaan samenwerken.

De Mare mag niet langer een vrijhaven voor vandalen, drugsverslaafden en zwervers zijn. Volgens omwonenden loopt het de spuigaten uit. Dag en nacht hangen de jongeren rond bij de winkels, drugsgebruikers komen samen in het naastgelegen park en portieken worden 's nachts gebruikt als slaapplaats door zwervers. Om de overlast aan te pakken komt het college met stevige maatregelen.

Een flinke bekeuring in plaats van een berisping en geen taakstraf maar een gang naar de rechter: overlast wordt niet langer door de vingers gezien. De wethouder wil wel benadrukken dat het niet alleen om strenger toezicht draait: "We willen jongeren ook begeleiden met scholing of werk en we kunnen ook hulp bieden bij verslavingsproblemen en schuldsanering maar overlast zullen we niet meer tolereren."

Pin It
Bekeken: 4140x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/