Reclame

Alkmaar, 13 maart 2014. Media en Vrije Tijd BV uit Alkmaar heeft tientallen hotels in Nederland en België gedupeerd met een verdienmodel in piramidevorm. Ook honderden hotelbezoekers werden benadeeld en mediabedrijven. Totaal gaat het om zo'n 300.000 euro. Dit stelt curator M. Le Belle. Via onder andere Hotelwaardecheque.nl en Boekingscentrale.nl werd gehandeld in hotelkamers middels abonnementen, hotelwaardecheques en er werden advertentiecontracten afgesloten met hotels. Als intermediair werd er zo van beide kanten geld binnengehaald. Van de opbrengst van verhandelde kamers werd de door hotels gemaakte advertentiekosten afgetrokken. Het restant zou naar de hotels gaan, maar dat bleek veelal niet te gebeuren. Jan Wagenaar, eigenaar van Media en Vrije Tijd, werd door de curator aansprakelijk gesteld.

Le Belle stelde vast dat vele gedupeerden nooit allemaal gecompenseerd zullen worden. Honderden hotelgasten hebben gemeld dat zij bij het inchecken toch moesten betalen voor een overnachting, omdat Media en Vrije Tijd dit niet voor ze gedaan had. Het gaat hierbij om honderden euro's. De tientallen hotels die slachtoffer zijn hebben claims voor duizenden euro's. Diverse mediabedrijven wachten ook nog op geld voor de advertenties. Bij elkaar gaat het om drie ton. De curator wacht af hoe Wagenaar zal reageren op zijn aansprakelijkstelling. Afhankelijk daarvan wil hij rechtsmaatregelen treffen.

Media en Vrije Tijd BV bestaat sinds 2011 en heeft op het moment rond de 15 werknemers in dienst. Tot eind dat jaar deed Wagenaar al soortgelijke zaken via een tweetal andere bedrijven, waarvan er eentje destijds failliet ging. Eind 2013 ging ook het andere bedrijf onderuit.

Jan Wagenaar moest zich tegenover de rechter-commissaris verdedigen, vanwege zijn beleid en zijn tegenwerking om de curator van informatie te voorzien. Hier verdedigde hij dat zijn faillissement kwam door de internetmarkt. Daarnaast moest hij een tegenslag incasseren toen een contract met Sport1 toch ontbonden kon worden. De curator wuifde dit weg: het bedrijf zou met die constructies en de onbehoorlijke bedrijfsvoering sowieso ten onder gegaan zijn. Een detail was dat Wagenaar abbonnementen voor 2014 alvast in augustus en september 2013 per automatische incasso had verrekend.

 

Pin It
Bekeken: 1596x
Reclame

Agenda