Dijk en Waard onderzoekt of zonnepanelen geplaatst kunnen worden op De Binding en het gemeentehuis aan de Parelhof. Dat schrijft Dijk en Waard in een bericht. Al langere tijd is de gemeente bezig om het eigen vastgoed te verduurzamen.
Energielabels, isolatie en CO2-neutraliteit. Zomaar wat begrippen die de duurzame doelen van de overheid verduidelijken. Ook Dijk en Waard denkt na over de energiezuinigheid van het eigen vastgoed. Wat dat betreft is in De Binding weinig werk aan de winkel, vertelt gemeentelijke vastgoedhebeerder Rob Hof. "Tijdens de bouw van het pand in 2009, zijn met de inzichten van dat moment, eisen gesteld aan duurzaamheid. Zo is het pand goed geïsoleerd en gasloos. Voor de verwarming en koeling gebruiken we een Warmte Koude Opslag installatie (WKO)."
Maar voor het voormalige gemeentehuis van Heerhugowaard is dat anders. Het gebouw uit de begin jaren tachtig is weliswaar zo'n achttien jaar geleden verduurzaamd, maar kan verbeterd worden - benadrukt vastgoedbeheerder Mark Dekker. Afgelopen zomer zijn verschillende warmtefolies getest om het gebouw energieneutraler te maken. In 2024 wordt het gemeentehuis aangesloten op het warmtenet van HVC. "En is dus volledig gasloos. Er zal gewerkt worden in de grond aan de achterzijde van het gemeentehuis, maar we zorgen er natuurlijk voor dat bezoekers daar geen last van hebben."
Het is niet duidelijk wanneer het onderzoek over de zonnepanelen afgerond is.