Geen Satudarah of Hells Angels, maar een groep weldoeners die toevallig ook met elkaar motorrijden. Dat zijn de Highlow Rangers. Sinds 2010 maakt de groep boezemvrienden jaarlijkse een reis naar een adembenemende plek, waar ze met hun reis geld ophalen voor twee goede doelen. Dit jaar was de opbrengst onder andere voor Stichting Trefpunt in Heiloo. Heiloo Centraal sprak Ranger Ruud Bruin over de groep vriendelijke tweecilinderfanaten en hun missie.

Terwijl hij nog wat aan de auto sleutelt, vertelt Ruud ons hoe het allemaal is begonnen. “De eerste reis was in 2010. Toen reden we in India van New Delhi naar Bangalore, daar hebben we drie weken over gedaan. René Veldt, een kennis van één van de leden heeft daar een kindertehuis in India en toen kwamen we eigenlijk op het idee om daar geld voor in te zamelen.” De mannen trommelden iedereen op. Echtgenoten, kinderen, familie, buren, zakenrelaties, bekenden en onbekenden. Zo wisten ze een bedrag van maar liefst 20.000 euro bij elkaar te verzamelen voor Stichting Veldwerk, die het schooltje in India realiseert. Het begin van een succes, want inmiddels zijn ze dertien jaar verder en nog steeds niet van de weg te slaan. “Er gaan meestal tussen de zes en de twaalf Highlow Rangers mee. Net wie er kan, vrij is en er de munten voor over heeft.”

Ook dit jaar is de groep gepassioneerde motorrijders met een dosis goede moed en een Colombiaanse ATK-motor, dit keer, op pad geweest door het hoge Andes gebergte. Ze hebben de schijterij, drempels, corruptie en ook nog meerdere lekke banden van Ruud overwonnen. En daarmee een prachtig geldbedrag bij elkaar weten te verzamelen van 8.500 euro. “We zijn nu naar Colombia gereden en daar hebben we een cheque uitgedeeld aan een schooltje dat kinderen met een beperking lesgeeft. We willen altijd twee goede doelen steunen. Eén doel in het land waar we gaan rijden en een doel in Heiloo. In Heiloo hebben we dit jaar gekozen voor activiteitencentrum Trefpunt. Op een idee voor een goed doel komen we eigenlijk altijd 'van horen zeggen'. Als we een tripje gaan doen gooien we het even in de groep en dan komt er altijd wel iemand met een goed idee.”

Een grote verrassing voor Trefpunt, vertelt Marian van Dam, die de cheque van 6.000 euro in ontvangst mocht nemen. “Het was een enorme verrassing dat ze dit jaar bij ons zijn gekomen. Ze zagen dat we geld nodig hadden voor de inrichting van de huiskamer. We gaan daar activiteiten houden voor lotgenoten en gaan de vloer, wanden en keuken aanpakken. We kunnen veel aan vrijwilligers vragen, maar aan bepaalde dingen hangt een prijskaartje.” Met de bijdrage van de Rangers zijn ze nu een paar grote stappen verder.

De negatieve connotatie die aan motorclubs hangt moet dus maar eens afgelopen zijn. “We zijn echt een motorrijdende vriendenclub. De echte motorclubs zijn niet goed in het daglicht gekomen. Anderen worden daarop nagekeken als ze met een groep rijden, dat is een beetje jammer.” De Highlowers laten dan ook het tegenovergestelde zien en tonen hun kleine hartje op de stampende tweecilinders met het forse aantal cc.

Ideeën voor een volgende trip? “Die zijn er genoeg”, vertelt Ruud. “We willen nog van India naar Nederland rijden. Dat zouden we al een keer doen, alleen in verband met de naweeën van corona ging dat toen niet. Nu misschien wel.” De volgende avonturen van de Rangers hoef je niet te missen: op hun site houden ze keurig een dagboek bij van hun avonturen.
Pin It
Bekeken: 652x
https://www.thespringsclubserpong.com/slot-mahjong/ https://e-resources.perpusnas.go.id/writable/akun-slot-demo/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-demo/ http://loket.pdamintanbanjar.co.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ http://www.rocfpm.com/ https://www.backlinesoccer.com/ https://149.129.192.206/ https://147.139.208.239/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://149.129.245.78/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/