Na maanden herstel is het aantal mensen dat deels of geheel in WW zit in Noord-Holland Noord toegenomen met 4,9 procent. Landelijk was er nauwelijks verandering. Gemeente Bergen kende binnen de arbeidsregio met 12,1 procent de op één na hoogste stijging, maar het gaat om slechts zes extra WW'ers. Heerhugowaard volgde met 4,2 procent, Alkmaar met 3,7 procent en Langedijk met 3,0 procent.
Het percentage WW'ers op de beroepsbevolking is in alle vier de gemeenten nog altijd laag: Alkmaar 3,0 procent, Heerhugowaard 2,7 procent, Bergen 2,3 procent en Langedijk slechts 2,0 procent.
De sector horeca & catering werd met 30 procent meer WW'ers verreweg het zwaarst getroffen. Kregen werknemers al te maken met het standaard seizoensgebonden verloop, halverwege de maand volgde een nieuwe lockdown. Vooral oproepkrachten en mensen met een tijdelijk contract raakten hun baan kwijt.
De grote sectoren groothandel (6,8%), uitzendwerk (4,6%), metaal, installatie & voertuigen (4,9%) en vervoer & logistiek (5,3%) zagen ook personeel de WW in glijden. Zoals standaard in deze periode daalde het aantal WW'ers in het onderwijs juist wel (-7,1%). Verder was er nog herstel in de sectoren bouw, overige industrie en het bank- en verzekeringswezen.
UWV onderzocht de laatste jaren tussen welke sectoren er een succesvolle uitwisseling van personeel is. Vanuit de horeca blijken keukenassistenten veelal succesvol over te stappen naar de zorghulp, koks naar de functie operator proces- en voedingsmiddelenindustrie en medewerkers in de bediening worden nog wel eens verkoopmedewerker in woninginrichting.