Het ziet er goed uit voor de filmvoorstellingen van Filmhuis Schoorl komende week in De Blinkerd in Schoorl. Filmhuis Schoorl vertoont er wekelijks op vrijdag twee films. Vrijdag 16 oktober is het om 15:00 uur de beurt aan ‘And Then We Danced’ en om 20:00 uur aan ‘What Will People Say’. Een tip is de actie 'Neem iemand mee en betaal 15 euro voor twee'.
vr 16 oktober | 15:00 uur
‘And Then We Danced’
‘And Then We Danced’ gaat over de jongvolwassen Merab uit Tbilisi, Georgië, die al van jongs af aan traint met danspartner Mary voor een plek bij het traditionele Nationaal Georgisch Dansensemble. Maar kort voor de audities duikt de getalenteerde Irakli op: een nieuwe concurrent die bovendien romantische interesse wekt bij Merab. Warmbloedige, klassieke liefdesgeschiedenis waarin wordt getraind, gefeest, gewerkt, gedanst, gegeten en geknokt, terwijl Merab zijn eigen weg zoekt tussen traditie en moderniteit, strikte discipline en persoonlijke vrijheid. Kracht blijkt niet enkel gelijk aan spijkerhardheid, maar ook aan sensuele zelfexpressie.
Zweden/Georgië/Frankrijk, 2019, 113 minuten, regie: Levan Akin, met: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili en Giorgi Tsereteli, genre: drama, romantiek
vr 16 oktober | 20:00 uur
‘What Will People Say’
What Will People Say is het aangrijpende en waargebeurde verhaal van regisseur Iram Haq Nisha. Een 16-jarige Pakistaanse woont met haar gezin in Noorwegen en leidt een dubbelleven. Thuis is ze de perfecte Islamitische dochter, maar buitenshuis is ze een typisch Westerse puber. Als ze op een avond door haar traditioneel levende vader wordt betrapt met een blanke jongen in haar kamer, gaat hij door het lint. Om de familie-eer te redden komt hij tot een rigoureuze daad die het leven van zijn dochter totaal op z’n kop zet. Wanhopig en verbijsterd probeert Nisha te overleven. Op zijn beurt is haar vader ook slachtoffer van groepsdruk uit de Pakistaanse gemeenschap, die zijn winkeltje niet meer bezoekt. De ook aanwezige genegenheid van de vader voor zijn dochter, maakt hem eerder radeloos dan een boeman. Dat maakt dat, naast een botsing van culturen, de film ook een vader-dochter tragedie laat zien, die niemand onberoerd zal laten.
Noorwegen, 2017, 106 minuten, regie: Iram Haq, met: Maria Mozhdah, Adil Hussain en Ekavali Khanna, genre: drama.