Maxim Haroutounian heeft zondag beslag gelegd op de tweede plaats bij het NK 4-takt van Chrono Karting. De 13-jarige coureur uit Heerhugowaard moest op de kartbaan van Raceway Venray alleen zijn teamgenoot Ties van Wijk voor zich dulden. In de tussenstand van de ID Engines Junior-klasse klom Maxim naar de vierde plaats en met nog vier wedstrijden te gaan is er nog alles mogelijk.

Tijdens de trainingen liep het allemaal niet zo lekker voor Maxim. Zijn kart had een technisch probleem, maar het duurde even voordat de oorzaak gevonden was. Toen dat eenmaal verholpen was, zat de karter van Swarttec Motorsport er goed bij. “Op zondag ging het een stuk beter dan op zaterdag. Tijdens de warm-up reed ik de tweede tijd en in de kwalificatie de derde tijd.”

In de eerste race reed Maxim lange tijd op de tweede plaats. “Ik kwam ook als tweede over de finish, maar kreeg een straf voor iets dat in mijn ogen niet mijn fout was. Daardoor werd ik teruggezet naar de zesde plaats. De andere twee races gingen beter, maar er had zeker nog meer ingezeten. In de tweede race reed ik vanaf P6 terug naar P2 en ook in de derde race ben ik als tweede geëindigd. In de laatste race kon ik in het begin mijn teamgenoot Ties goed volgen, maar daarna liep het niet zo lekker meer.”

Bij de eerste race van het seizoen in Strijen was Maxim ook al tegen straffen aangelopen. “Ik kreeg tijdstraffen voor lichte tikjes, waarvan ik denk ‘Rubbing is Racing’. Ik vind dat zoiets niet bestraft zou moeten worden. Het zijn lichte tikjes en het blijft natuurlijk wel racen. Een week na de NK-wedstrijd in Strijen hebben we ook een clubrace in de Rotax gereden en dat ging erg goed.”

Na een zesde plaats in Strijen en de tweede plaats in Venray staat Maxim vierde in het klassement van de ID Engines Junior-klasse. “Ik sta er nu weer goed bij en heb alles om voor te strijden. Het doel is Nederlands kampioen worden. Dat moet ook het doel zijn. Ik doe niet mee om tweede te worden, dan kun je net zo goed niet meedoen.”
Pin It