00:00
55
00:00

De broers Guus (74) en Walter (70) Proot hopen met hun liedje 'Nog even van de Duitsers winnen' een EK-hit te scoren. Er is zelfs een USB-stick naar de Arena gestuurd in de hoop dat het tijdens de rust van een wedstrijd van het Nederlandse elftal wordt gedraaid. "Het zal de mannen van oranje absoluut een boost geven", zegt Walter tegen mediapartner NH Nieuws.

De twee muzikale broers maken al van jongs af aan samen muziek. "Op amateurniveau hoor", vertelt Guus, de oudste van de twee. "Eigenlijk maken we elk voetbaltoernooi wel een liedje en dan zingen we dat thuis of met vrienden in de kroeg. We nemen het ook op in de studio, want het moet natuurlijk wel een beetje klinken."

Hoewel Guus het dorp Bergen verruild heeft voor Oss, en de twee elkaar niet vaak zien, is er nog steeds een muzikale klik. Dat begon al bij het afwassen vroeger. Dan werden de potten en pannen gebruikt voor het ritme terwijl de andere broer op de gitaar speelde. "Moeder was niet blij met al die deuken in de pannen", lacht Walter. "Maar het was altijd ontzettend gezellig." De broers zijn blij met hun liedje. "Als je het aanzet, blijft het echt dagenlang in je kop hangen en dat is ook precies de bedoeling. Het mooiste zou zijn als heel Nederland het zo meteen meezingt", zegt Walter. Want van de Oranjekoorts is nog niet veel te merken. "Dit liedje moet daar verandering in brengen."

De verwachtingen bij het Nederlandse volk zijn niet al te hoog, toch hebben de mannen vertrouwen in een goede afloop. "Je moet van het hoogste uitgaan, het is misschien tegen beter weten in. Als we eerst maar eens van de Duitsers winnen, dan worden we kampioen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl