Met een elektrische deelauto verder reizen vanaf een NS-station. Dat kan vanaf vandaag, vrijdag, in Alkmaar en nog vier andere plaatsen. NS, Amber en Q-Park willen het elektrisch deelvervoer stimuleren. De Amber app toont beschikbare auto's, laat je er een reserveren en ook openen. Dankzij kentekenherkenning gaat de slagboom bij het in- en uitrijden automatisch omhoog.

Bert Vaessens, formatmanager auto bij NS: “Een station is niet alleen de plek waar een trein stopt, hier komt allemaal vervoer juist samen. Wij willen dat reizigers daar handig gebruik van kunnen maken. Met deze elektrische deelauto’s kunnen reizigers hun reis vervolgen naar plekken waar de trein niet kan komen. Ook voor omwonenden van het station zonder auto is dit een uitkomst.”

Jasper Uljee, groei- en innovatiemanager bij Amber: “Bij Amber geloven we dat delen het nieuwe bezit is. Zeker bij auto’s. We zien dat auto’s zo’n 23 uur per dag stil staan en inmiddels is al 40 procent van de stad ingedeeld als ruimte voor de auto. Dat kan en moet anders. Daarom hebben wij een deelauto platform waarbij we de gebruiker de garantie bieden op een elektrische deelauto. Samen met NS maken we het eenvoudiger voor de reiziger om de trein en de deelauto te combineren. Het gemak van een eigen auto maar niet de lasten.”

In Alkmaar is de deelauto bij het station te vinden op de P+R aan de aan Kruseman van Eltenweg. De auto kan ook op een andere Amber-locatie achtergelaten worden, zoals de APCOA Grote Kerk aan de Bagijnenstraat. Dat is verder de enige locatie boven het Noordzeekanaal, maar als reizigers enthousiast zijn, krijgen mogelijk meer P+R locaties een elektrische deelauto.
Pin It