De brand in het plezierjacht aan de Luttik Oudorp in Alkmaar was ontstaan terwijl de schipper aan het klussen was. Er ontstonden volgens getuigen een explosie en een steekvlam en al snel stond de boot in lichterlaaie. De man liep brandwonden op aan zijn gezicht en borst.

"De schipper is eruit gevlogen," aldus getuige Jacques tegenover mediapartner NH Nieuws. Nel, die pal aan de aanlegplaats van het jacht woont vulde aan: "Hij zat helemaal onder de vlammen, en toen schreeuwde hij 'help, help!'" De onfortuinlijke man werd snel onder de douche gezet door een buurman en is daarna naar het brandwondencentrum in Beverwijk vervoerd.

De vrouw van de schipper was niet aan boord toen de brand ontstond. Omdat ze geen schoenen had, kreeg ze een paar slippers van Kim, een andere omwonende. "We hebben hun horloge gevonden en die meegegeven. We zijn allemaal in de weer geweest." De hondjes van het stel werden zondagavond opgevangen door de havenmeester.

Maandagochtend bleek het plezierjacht te zinken. De gemeente heeft water uit de boot laten pompen, terwijl de brandweer stand-by stond. Voor het middaguur werd duidelijk dat de reddingsactie succesvol was. Daarna is het jacht weggesleept.
Pin It
Bekeken: 4734x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/