Afgelopen week zijn 236 bekeuringen uitgeschreven in de gemeente Bergen voor het overschrijden van de maximum snelheid. Er werd gecontroleerd op de Landweg, Dreef en Hoeverweg. Een op de vijf bestuurders op de Landweg bleek sneller te rijden dan de toegestane 50 kilometer per uur.

De politie lette ook speciaal op motorrijders. Het algemene verkeersgedrag, geluidsoverlast en de juiste categorie rijbewijs werden an controle onderworpen. Bij de gecontroleerde motorrijders bleek alles in orde te zijn.

De afgelopen week werden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. De politie selecteert de controleplaatsen op basis van ongevalsregistraties. Ook wordt er onderzoek gedaan met behulp van ‘floating car data’. Floating Car data maakt gebruik van de GPS uit de routenavigatie. Op basis van de locatiebepaling uit de GPS kunnen trajectreistijden en trajectsnelheden worden bepaald. De controlemomenten werden bepaald met de onderzoeksresultaten.

Tijdens de controle werd nog enkele bestuurders bekeurd wegens het rijden onder invloed van THC (de werkzame stof uit hennep), het niet handsfree bellen en het onjuist vervoeren van goederen op een aanhangwagen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl