Een 19-jarige Alkmaarder is donderdagavond in Den Haag op heterdaad aangehouden tijdens een poging tot oplichting. De politie kwam de jongeman op het spoor nadat een inwoner had gebeld over een verdacht telefoontje van iemand die zich voordeed als bankmedewerker.

De beller vertelde de man dat er vanuit het buitenland was geprobeerd een transactie te doen op zijn rekening. Hij stelde daarna vragen over het saldo en eventuele andere rekeningen en vertelde dat een koerier langs zou komen om zijn pinpas op te halen. De bewoner vertrouwde de boel niet en schakelde de politie in. Toen de Alkmaarder voor de bankpas kwam was het niet de bewoner die open deed, maar een rechercheur.

Alleen al afgelopen jaar is voor meer dan 9 miljoen euro buitgemaakt door middel van zogenoemde bankhelpdeskfraude. Criminelen hebben het vooral gemunt op 50-plussers. Meer info op politie.nl/bankhelpdeskfraude.
Pin It
Bekeken: 1586x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/