RataPlan Alkmaar, Stichting Leergeld Alkmaar, Actief Talent en PCC Vondelstraat, zetten zich samen met andere lokale partijen in voor de landelijke ANWB-campagne '15.000 fietsen gezocht'. Doel van de campagne is om ervoor te zorgen dat ieder kind in Nederland een eigen fiets heeft.

De club van donoren levert samen met de stichting Leergeld weesfietsen aan de ANWB. Wisse de Vries, vrijwilliger bij ANWB, is betrokken bij het inzamelen van fietsen. "Het is ook een oproep naar de mensen toe van: 'kijk nog eens in je schuur rond en schenk een fiets'. Kinderen zijn er dolgelukkig mee, wanneer ze een veilige en opgeknapte fiets krijgen. Vooral het veilige aspect is belangrijk: licht en een goed werkende fiets."

Stichting Leergeld Alkmaar ging afgelopen 1 februari van start. "We 'beperken' ons de komende tijd tot de verstrekking van laptops en fietsen. We kunnen nog niet alles, maar willen kijken waar mogelijkheden zijn", laat bestuurslid Margaret Maijenburg weten.

"Wat we graag willen is dat we hier in Alkmaar samen met RataPlan een voorraad hebben staan van ongeveer tien fietsen, dat de kinderen die in aanmerking komen, daar zelf hun fiets kunnen komen ophalen", vult De Vries enthousiast aan.

"We hopen in de toekomst, wanneer we het financieel wat ruimer hebben, meer voor kinderen te kunnen vergoeden. Denk aan een schoolreisje of schoolgeld. Het is belangrijk voor een kind om mee te kunnen doen", aldus Maijenburg. "Het principe van Stichting Leergeld is dat je normaal gesproken, in deze tijd ligt dit natuurlijk anders, bij mensen thuis op bezoek gaat en bespreekt waar de nood ligt. We verwachten een enorme toeloop, vanwege de corona."
Pin It
Bekeken: 1743x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/