De komende jaren worden de bereikbaarheid, aantrekkelijkheid en veiligheid van het stationsgebied in Heerhugowaard verbeterd. Dit gebied heeft letterlijk en figuurlijk een centrale plek in de toekomstige fusiegemeente van Heerhugowaard en Langedijk en behoefde een Masterplan. De Waardse gemeenteraad heeft het plan afgelopen week vastgesteld. Maandag (vanavond) om 18:30 uur is een  online informatiebijeenkomst over het Masterplan.

Het stationsgebied, grofweg gelegen tussen de Zuidtangent, Westtangent, Umbriëllaan en de Industriestraat, moet een vitaal gebied worden met een goede combinatie van een OV-knooppunt, wonen, bedrijvigheid, scholen en een prettig verblijf. Verder wordt ook gekeken naar omgelegen gebieden, zoals richting Middenwaard, de locaties Westpoort en De Scheg langs het spoor, de Westdijk en de havens, het Oosterdelgebied en Museum Broekerveiling.

De plannen zien er op papier en op tekening mooi uit, maar al eerder klonken er vanuit Langedijk geluiden dat men de beoogde woningbouw te hoog vond. De woontoren die nu getekend staat direct naast het station aan de Stationsweg lijkt 25 tot 30 verdiepingen hoog te zijn. Verder zijn er nog diverse gebouwen van zo'n 15 lagen hoog getekend langs de N242.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan per mail via johan@botvastgoed.
Pin It
Bekeken: 1922x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/