Zondag om 02:53 uur heeft een tweetal gepoogd in te breken bij de winkel van iSmart Specialist aan de Middenweg in Heerhugowaard. Op camerabeelden is te zien hoe een van de twee de ruit van de voordeur probeert in te slaan, maar ze zetten vervolgens niet door en vluchten. De eigenaar van de winkel vraagt onder andere via Facebook om hulp bij het achterhalen van de inbrekers.

Op de video is te zien hoe twee vermoedelijk jonge mannen te voet vanuit de richting van de Frans Halsstraat komen. Ze steken schuin de Middenweg over en kijken bij de winkel om zich heen. Een van de twee verplaatst een geparkeerde fiets een stukje en pakt een kleine bijl uit zijn tas. Nadat ze nog eens goed om zich heen kijken slaat één van de twee met de scherpe kant van de werpbijl midden in de ruit van de voordeur, maar creëert niet meer dan een gat in het glas. Daarna gaan ze er vandoor. Het is onduidelijk of ze het stille alarm hadden opgemerkt of dat ze iemand zagen naderen.

Het tweetal was donker gekleed, gemaskerd, hadden de capuchon van hun hoodie of jas over het hoofd. Ze droegen trainingsbroeken, een met een lichte streep aan de zijkant, de ander een blauwe met een reflecterende schuine streep op het linker onderbeen. Een van de twee droeg een donkere (rug)tas.

De winkelier plaatste de videobeelden op zijn Facebookpagina. Hij is bezig beter beeldmateriaal te vinden.

Opmerkelijk is dat er afgelopen weekend in Heerhugowaard nog zeker vier andere inbraken of pogingen daartoe plaatsvonden: op vrijdagavond bij huizen aan het Jan van Goyenstraat en de Eikenlaan, en zaterdagavond bij woningen aan de Parklaan en het Excelsiorhof.
Pin It
Bekeken: 4214x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/