Dit weekend werd in Helmond het laatste weekend van de Nederlandse Kampioenschappen Kanopolo gespeeld. Spannend voor het eerste herenteam van de Alkmaarse kanovereniging Odysseus dat op een vastberaden koers lag voor haar eerste landstitel in de geschiedenis van de club.

Odysseus ging het weekend in met 3 punten voorsprong op directe concurrent Trekvogels uit Haarlem, de nummer twee in de competitie. Tijdens de eerste twee wedstrijden op zaterdag werd de voorsprong verder uitgebouwd en zondag trad Odysseus aan met 9 punten voorsprong op Trekvogels. Tegen Keistad uit Amersfoort moest minimaal 1 punt worden behaald om de titel veilig te stellen. Dat lukte ruimschoots: met een 6-4 overwinning werd de landstitel binnen gehaald.

Odysseus heeft de titel dit jaar mede te danken aan de investering van de gemeente Alkmaar in de nieuwe velden van de club aan de Vondellaan. Twee jaar terug brandde het clubgebouw van Odysseus af. Afgelopen winter werd een fonkelnieuw clubgebouw neergezet, wat voor de vereniging reden was om tegelijkertijd twee wedstrijdvelden aan te leggen. Mede door deze nieuwe faciliteiten wist Odyseus drie Oranje internationals van andere verenigingen aan te trekken. Odysseus vormt zo tegenwoordig de basis voor Oranje en heeft de ambitie om structureel met de interationale top mee te doen. Deze landstitel is dus een opmaat voor meer. (foto: Martijn Rol)

Pin It
Bekeken: 3835x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/