Alkmaar, 11 februari 2012. D66 en GroenLinks laten in een persbericht weten dat ze zich zorgen maken over de gang van zaken rond de ontwikkeling van de Westrand. Het college bereid volgens deze twee partijen plannen voor, maar geeft geen openheid van zaken. Volgens GL raadslid Feiko van der Veen worden de plannen in het donker gehouden omdat er het nodige verzet verwacht wordt, en omdat het college een meerderheid van één zetel in de gemeenteraad heeft zou het voorstel vervolgens in één vloeiende beweging aangenomen kunnen worden. Het enige obstakel is dan nog de provincie die een ontheffing moet verlenen om in het beschermde gebied te bouwen. De zuidelijke helft van de Structuurvisie is al in oktober 2010 vastgesteld, de noordelijke helft is daar toen van afgeknipt.

Op voorstel van SP, OPA en Trots, toen nog oppositiepartijen, zou er een half jaar gewacht worden om te kijken of het MCA in de Westrand wilde bouwen. Toen die vervolgens voor Heerhugowaard koos als nieuwe locatie weigerde het nieuwe college, nu mét SP, OPA en Trots, de structuurvisie te agenderen voor de raad. Zonder opgaaf van redenen. Afgelopen donderdag wist het college via VVD fractievoorzitter Rudmer Heerema via een ordevoorstel het door D66 en GroenLinks geagendeerde stuk wéér van de agenda te krijgen.Volgens D66 fractievoorzitter Elly Konijn wil het college tot september 2012 niet spreken over de Structuurvisie. Daarna moet het een nieuw voorstel presenteren, zo bepaalde de gemeenteraad donderdagavond. Het Consortium Westrand dat het gebied wil ontwikkelen heeft eerder aangegeven zich te ergeren aan de houding van de gemeente.

Pin It
Bekeken: 1819x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/