Alkmaar, 09 september 2011. Het was al aangekondigd tijdens de laatste persconferentie rond de Achterdam: De gemeente gaat het bestemmingsplan voor de Achterdam zo snel mogelijk aanpassen. Van de originele 133 prostitutieramen zijn er nog 67 over, en die worden zo veel mogelijk in het midden van de straat gesitueerd zodat er aan de uiteinden van de Achterdam ruimte komt voor andersoortige initiatieven. Op de panden waar de ramen gesloten zijn is inmiddels beslag gelegd door justitie, en dat zal zo blijven tot de rechter uitspraak heeft gedaan in de zaak rond de witwaspraktijken van de eigenaren van de panden. Een lastige en gecompliceerde zaak die meer dan een jaar zou kunnen gaan duren.

En dat veroorzaakt een lastig dilemma want de gemeente zou graag een andere bestemming zien voor de vrijgekomen panden, maar wil daar geen geld voor uitgeven en er moet gewacht worden op het vrijgeven van de panden. De gemeente ziet het liefst dat er een initiatief vanuit de markt komt, maar door de onzekere situatie zal dat moeilijk worden. Resultaat is nu dat er 'donkere' vlekken op de Achterdam zijn waar de betreffende panden staan en dat komt het gevoel van veiligheid niet ten goede.

Pin It
Bekeken: 3805x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/