De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) is altijd voorstander geweest van vrijsluitingstijden in de horeca en van verruiming van (dag)horeca en is dan ook verheugd dat de nieuwe Horecanota dit mogelijk maakt.

Met name het jongste OPA-raadslid, de 28-jarige Pascal Schipper, is in zijn nopjes: "Veel jongeren in Alkmaar zijn blij met de vrije sluitingstijden. Door deze nieuwe sluitingstijden wordt het een stuk leuker en gezelliger in Alkmaar. Jongeren en ouderen die normaal naar andere steden gingen om uit te gaan, kunnen straks ook in Alkmaar hun hart ophalen in het uitgaansleven".

OPA denkt dat, naast dat de nota het uitgaan in Alkmaar interessanter maakt voor mensen in de hele regio, ook positief zal uitwerken voor de economie van de gemeente.

Daarnaast verwacht de fractie dat vrije sluitingstijden ervoor zorgen dat het uitgaanspubliek meer gespreid over de avond naar huis zal gaan, zodat er minder overlast is dan op dit moment het geval is. Nu komen nog veel mensen tegelijkertijd om 02:30 uur op straat komen te staan, wanneer de café's sluiten.

 

Pin It
Bekeken: 5584x
https://ee.itk.ac.id/data/