Bijna 400 leerlingen van het Horizon College Alkmaar komen dinsdag 12 en woensdag 13 mei in actie om aandacht te vragen voor stille rampen. Zij doen dit in het kader van het onderwijsproject Breaking News, bedoeld om jongeren bewust te maken van onrecht en armoede, en hiertegen in actie te komen.

Mbo-leerlingen gaan de straat op om aandacht te vragen voor stille rampen en kunnen langs bij basisscholen, ondernemers, organisaties en gemeenten. Eerstejaars van maatschappelijke opleidingen doen mee aan een multimediale campagne. Teams verdienen punten, waarmee prijzen kunnen winnen.

Voor vijf stille rampen wordt gevraagd gevraagd: Kind aan de ketting (kinderen die onder slechte omstandigheden voor weinig geld moeten werken), Wegwezen! (het verhaal achter de vluchteling), Van Hut Naar Krot (arme boeren die op zoek zijn naar een beter bestaan), (G)een plek voor gebrek (het lot van gehandicapten in ontwikkelingslanden) en Verkeerd Gestraft (over onschuldige mensen die worden gestraft). Elk team kiest een stille ramp.

Breaking News is een initiatief van jongerenorganisatie Cross Your Borders. Het project maakt deel uit van het vak Loopbaan en Burgerschap.

Pin It
Bekeken: 3465x
https://ee.itk.ac.id/data/