Sinds oktober 2014 doet de politie onderzoek naar verschillende bendes die mobiel banditisme plegen. Dit meldt alkmaar.nieuws.nl. Mobiel banditisme houdt in dat een internationaal rondtrekkende dadergroep vermogenscriminaliteit pleegt of langere tijd in het buitenland verblijft om criminele activiteiten te plegen.

Eind maart werden drie verdachten van Roemeense afkomst in Alkmaar aangehouden in een voertuig vol gestolen goederen. Het pand in Egmond aan Zee waar ze verbleven werd vervolgens doorzocht, wat nog eens leidde tot de ontdekking van grote aantallen gestolen cosmetica, verzorgingsproducten, gereedschap en parfums.

Tijdens deze doorzoeking werden nog zes verdachten aangehouden. Onder de negen aangehouden verdachten waren vier Roemeense vrouwen en vijf mannen. Ook zijn twee Afghaanse helers aangehouden die gestolen goederen van de Roemeense groepen afnamen. Naar aanleiding hiervan zijn deze week onder andere nog de woning van een verdachte en de zwarte markt in Beverwijk doorzocht.

Vier leden van de bende zitten nu nog vast; de andere zijn vrijgelaten maar blijven nog wel verdachten. De gestolen goederen zijn samen tienduizenden euro's waard.

Pin It
Bekeken: 4151x
https://ee.itk.ac.id/data/