Een bont gezelschap trok zaterdagmiddag in een optocht van de oude locatie HAL25 naar het veldje voor de Gasfabriek om daar een nieuwe rafelrand van Alkmaar te creëren. De optocht symboliseerde de afsluiting van een tijdperk aan de Koedijkerstraat en het begin van een nieuwe aan de Helderseweg.

In plaats van het 10-jarige jubileum, dat door corona vorig jaar in het water viel, vierde HAL25 de afgelopen elf dagen haar elfjarig bestaan. Als sluitstuk vertrok zaterdagmiddag vanuit HAL25 een muzikale optocht naar de Helderseweg, waar het voormalige terrein van Multikabel is omgedoopt tot Zaailand. Publiek, muzikanten, medewerkers en passanten liepen onder leiding van kunstenaars Gerben Hermanus en Toine Klaassen mee naar het braakliggende terrein waar sinds kort HAL-oprichter Kees Bolten en cultuurprogrammeur Tamara Roos een nieuw project zijn gestart. Van de gemeente hebben zij opdracht gekregen om nieuwe invulling te geven aan het onontgonnen gebied.

Alkmaar Centraal-fotograaf Marco Schilpp was erbij. Zijn reportage is te vinden op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.
Pin It
Bekeken: 2003x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/