Judoka Dylan van der Kolk heeft de Europacup Praag gewonnen in de categorie tot onder 21 jaar, onder 66 kilogram. Het was zijn allereerste overwinning tijdens een cupwedstrijd, ondanks dat dit toernooi altijd erg sterk bezet is. Vorige maand had hij al wel eens brons gewonnen.

Dylan was vijfde geplaatst van de 44 deelnemers en mocht daarom de eerste ronde overslaan. In de tweede ronde kwam hij op voorsprong door twee straffen voor Satybaldin uit Kazachstan en won toen deze nog een straf kreeg. Ook in de derde ronde tegen de Brit Charlie Young kon Dylan profiteren van straffen, maar in de extra tijd maakte hij het af met een mooie schouderworp.

In de kwartfinale trof Dylan de als derde geplaatste Akos Barcikay, maar die wiep hij in de 'golden score' tijd ook op de rug. In de halve finale kwam de Alkmaarder tegen Vladyslav uit Oekraïne voor het eerst op achter, maar hij kon weer langzij komen, om uiteindelijk toch te winnen op straffen. In zijn allereerste finale trof Dylan Guluzade. Judoka's uit Azerbaijan hebben een fysieke stijl, maar daar wist hij mee op te gaan. Met een straf achter wist hij het tij tijdens een lijfgevecht te winnen.
Pin It
Bekeken: 1616x
https://ee.itk.ac.id/data/