Het Gerechtshof in Amsterdam heeft de 29-jarige Omar Z. in hoger beroep tot zes jaar cel veroordeeld wegens betrokkenheid bij de gewelddadige overval op een ouder echtpaar in hun woning aan de Swaan in Zuid-Scharwoude, in juni 2019. Het vonnis is gelijk aan de eerdere veroordeling door de rechtbank.

Z. ging in beroep omdat hij de straf te hoog vond en hij zou niet hebben meegedaan aan het geweld tegen de bewoner. Twee maten van Z. gingen niet in beroep. Zij waren door de rechtbank veroordeeld tot zes en vijf jaar cel. De advocaat-generaal had tegen Omar. Z. in hoger beroep zes jaar en zes maanden celstraf geëist.

Het drietal reed op die 19e juni in 2019 vanaf België naar Zuid-Scharwoude. Ze hadden wiet nodig. Z. wist van de wietplantage in Zuid-Scharwoude omdat hij daar zelf maandenlang had gewerkt. Volgens Z. ging hij na aankomst naar de loods waar de plantage zat. Maar in de loods bleken mensen aan het werk. De andere twee daders zouden naar het woonhuis zijn gegaan, zo vertelde hij het hof. Daarbij werd een 73-jarige bewoner geschopt, geslagen de keel dichtgeknepen en verschillende keren gestoken met een mes in borst- en halsstreek. Hij hield er een klaplong aan over. Omar Z. zou toen pas zijn binnengekomen.

Z. verklaarde de jongens te hebben gemaand rustig te blijven. Hij betuigde op de zitting spijt over het gebeuren. Maar het hof hecht weinig geloof aan het verhaal van Omar Z.. Volgens het Gerechtshof staat het vast dat ook Z. mee gedaan heeft aan het geweld. Z. moet meebetalen aan een hoge schadevergoeding voor de man en de vrouw. Daar berust Z. in: "Alles wat zij vragen is goed. Zij zijn onschuldig.” Als de Belg zijn straf heeft uitgezeten, wordt hij uitgewezen als illegaal vreemdeling. De vervolging tegen de bewoners vanwege de hennepplantage in de loods is door het Openbaar Ministerie geseponeerd: justitie vindt de bewoners al genoeg gestraft.
Pin It
Bekeken: 1770x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/