Het Openbaar Ministerie heeft donderdag celstraffen geëist tegen een 17-jarige jongen uit Schoorl en een 20-jarige man uit Alkmaar voor de gewelddadige overval op Villa Odessa in Aagtdorp. Daarbij werd gedreigd met een pistool en grof geweld gebruikt. De officier van justitie wil dat ze ook een forsecdc schadevergoeding betalen aan de slachtoffers: een moeder met twee kleine kinderen die alleen thuis waren.

Tegen de 17-jarige Schoorlaar eist de officier van justitie een jaar jeugddetentie waarvan 260 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf. Omdat hij al een tijdje heeft vastgezeten, hoeft hij wat het Openbaar Ministerie betreft niet meer de cel in. Tegen de 20-jarige Alkmaarder was de eis twintig maanden jeugddetentie, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Hij moet de zwaarste straf krijgen, omdat hij geweld gebruikte en het pistool bezat. De jongste verdachte kende de bewoners: hij had een bijbaantje op het landgoed. Beide verdachten bekenden tijdens de zitting de overval te hebben gepleegd: ze waren op zoek naar geld. "We dachten dat ze niet thuis waren."

De officier vindt het kwalijk dat ze tegenover de politie als dwaalspoor over een derde verdachte hebben verklaard dat die de wacht zou hebben gehouden bij de woning. Onderzoek en getapte gesprekken wijzen uit dat die er niet was.

Voor de slachtoffers heeft de overval enorme gevolgen. Ze hebben onder meer last van slapeloosheid, angst en paniekaanvallen. Ze willen 10.000 euro schadevergoeding. Daarnaast eist het Openbaar Ministerie dat de jongemannen een contactverbod met elkaar opgelegd krijgen. "Ik kan je al zeggen: dat gaat niet gebeuren", aldus Dave. Er zou een woning voor Dave beschikbaar zijn per september en zijn baas wil hem graag weer in dienst, dus zijn ouders hopen dat hij tegen die tijd vrij komt en goede begeleiding krijgt. De jeugdrechter doet over twee weken uitspraak.

Mediapartner NH Nieuws heeft een reconstructie van het misdrijf op hun nieuwssite geplaatst.

 

 
Pin It
Bekeken: 1889x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/