Zaterdag namen veertien teams deel aan 'De Gouden Driehoek' van Crossfit Alkmaar. Vanuit Alkmaar legden ze een 115 km lange route af via Hoorn en Den Helder. Ieder viertal mocht maar drie fietsen gebruiken, dus telkens moest er eentje lopen. De snelsten waren na ruim acht uur terug, de laatste binnenkomers hadden er dertien uur voor nodig.

"Het idee komt eigenlijk voort uit de corona lockdown. Toen mocht je nog wel evenementen organiseren met groepjes van maximaal vier personen", licht Joos van Crossfit Alkmaar toe. "We waren al even mee bezig. Je hebt toch tijd nodig om het evenement op te zetten en mensen enthousiast te maken".  Het deelnemersveld was divers met ook leden van Crossfit Hoorn en Crossfit Den Helder, en een aantal van buitenaf.

Timo Potveer en zijn squad kozen ervoor om in het begin elke vijf minuten te wisselen. "Om te zorgen dat je niet al te lang op de fiets zit, want het kan best wel koud worden als je te lang stilzit en daarna in een keer moet rennen".

"Het eerste stuk was eigenlijk wel lekker, en toen was je net over de helft en dacht je 'aahh Jesus ik ben echt wel stuk'", blikt Timo terug. Daarna vlakte de route af en was het eigenlijk wel goed te doen. "Alleen alles doet pijn na een tijdje, maar dan moet je gewoon door. Volgens mij hebben we er iets van elf uur over gedaan". Na afloop werd de finish gevierd met een welverdiend biertje of een energiedrankje.

Crossfit Alkmaar is erg tevreden over het langste evenement dat het tot nu toe organiseerde, zo kort na de lockdown. "Wat een mega event was dit nu weer. Wat was het lang en wat was het ver. Maar wat zat het weer ook heerlijk mee en wat een blije gezichten hebben we gezien, vooral bij de finish. Aan alle vrijwilligers op de route en in de boxen: bedankt! Zo'n hele dag is onmogelijk te organiseren zonder jullie inzet."
Pin It
Bekeken: 1815x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/