Woensdag is één van twee nieuwe insectenhotels op het Arkplein in Alkmaar onthuld door wethouder Robert te Beest. Daarmee werd de metamorfose van het plein gevierd. Ook speelde hij met projectleider Paul Weidema een potje schaken aan de nieuwe spellentafel. Omwonenden kunnen voortaan genieten van een groen Arkplein, met nieuwe speeltoestellen en de spellentafel.

Het Arkplein is een flink onder handen genomen. Veel stenen zijn vervangen door groen. Het plein is voorzien van gras, vaste planten en een diversiteit aan heesters en bomen. De keuze voor de bomen is gebaseerd op de Japanse tuinstijl met onder andere prachtig bloeiende Japanse sierkersen. Op het plein wordt in het najaar een bonte berm aangelegd met kruiden en bloembollen. Dit levert komend voorjaar een prachtig bloemenveld.

De oude speeltoestellen zijn vervangen en er staat nu een 'speelark' op het Arkplein. Liefhebbers kunnen op het plein een potje schaken, dammen of mens erger je niet spelen. Voor insecten en vlinders is er ook veel te doen op het Arkplein. Voor hen zijn twee grote insectenhotels geplaatst. Ze zijn geïnspireerd op Mondriaan's schilderij Victory Boogie Woogie.

"Groen in de stad is om veel redenen belangrijk", stelt Stadswerk 072. "Bijvoorbeeld om Alkmaar regen- en hittebestendig te maken. Het zorgt ervoor dat hemelwater direct in de bodem kan zakken, opgenomen kan worden door de beplanting en kan verdampen. De schaduw, van bijvoorbeeld bomen, en het verdampen van water zorgen vervolgens weer voor lagere temperaturen. Meer groen is ook belangrijk voor het behoud en het versterken van de biodiversiteit. En niet onbelangrijk; het verhoogt de leefbaarheid van de woonomgeving."
Pin It
Bekeken: 1819x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/