Speerwerpster Noah Verduin heeft zondag verrassend uitgehaald in Utrecht, tijdens de derde wedstrijd van het nationale baancircuit. Ze verbeterde haar record met maar liefst zes meter naar 50,34m. En daarmee zit de nog 17-jarige Hera-atlete plotseling slechts 66 cm van de Nederlandse limiet voor het EK Atletiek voor U20-atleten. AV Hera heeft nu twee tot vier kanshebbers voor het toernooi, dat medio juli staat gepland in Tallinn, Estland.

Tijdens haar eerste wedstrijd op 11 april wierp Noah 44,52m met de 600 gram speer voor U20-atleten. Een goede start gezien haar record van 46,84m met 100 gram minder, maar nog ver verwijderd van de EK U20 limiet van 51,00 meter. De eerstvolgende twee wedstrijden bleef steken op worpen van hooguit 41 en 43 meter. Maar zondag was dus ineens die 50 meter grens geslecht. En het was geen bizarre uitschieter. Al haar zes pogingen waren voorbij haar oude record, met twee van 50-plus, een van 48 en nog een van 47 meter. De internationale EK U20-limiet is overigens 49,60m.

Van Hera maakt ook discuswerper Sebastiaan Bonte serieus kans op kwalificatie, en daarnaast zitten Mika Brouwer (200m) en Jeff Tesselaar (verspringen) niet zo ver van hun limieten. Het aanbod van goede wedstrijden is echter beperkt door corona, en dan moet het toernooi ook nog maar doorgaan. Het EK U18 is al(weer) geschrapt. Mocht alles in de soep lopen, Noah, Sebastiaan en Jeff zijn volgend jaar ook nog onder de 20 jaar.

Verder was er nog Lana Broers, die zich in Alkmaar dik verbeterde naar 5,32m bij het verspringen. In 2020 zou ze daarmee vierde staan op de nationale ranglijst voor U16-meiden. De Heerhugowaardse was ook erg tevreden over haar record speerwerpen van 36,82m. (archieffoto: Sjoerd de Roos)
Pin It
Bekeken: 1476x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/