Het is 22 april Nationale Zaaidag en kinderen in Alkmaar gingen massaal naaer buiten om zaadjes te planten. Op aanvraag kregen 50 klassen een pakket van Natuurgids Alkmaar, met daarin lesmateriaal en zakjes biologische bloemzaadjes. De kinderen willen niet alleen hun omgeving mooier maken, ze willen ook dat bijen meer voedsel hebben. Daarmee helpen ze meteen ook onze samenleving en de economie, want 80 procent van alle eetbare gewassen is afhankelijk van bijen.

In het bijenpakket zitten vijftien zakjes biologische zaadjes van bloemen die bijen fijn vinden, een zoekkaart om bijensoorten te herkennen. twee loepjes en het lespakket ‘bijen onderzoeken en tellen’. Op basisschool De Driemaster is het bijenpakket enthousiast ontvangen. De eerste bloemenzaadjes werden meteen uitgezaaid op het schoolplein. Meester Luigino: "Het is leuk én belangrijk om de kinderen te laten zien hoe de zaadjes uitgroeien tot bloemen en dat deze weer voedsel zijn voor bijen. Zo leren de kinderen dat bloemen uit de natuur komen en niet uit de bloemenwinkel."

Natuurgids Alkmaar roept iedereen op om in actie te komen voor de wilde bij. De helft van alle 358 soorten in Nederland is in gevaar door intensieve landbouwmethoden, bestrijdingsmiddelen, verstedelijking en het groenbeheer. Bijen worden niet blij van een strak, groen gazonnetje. Ze houden juist van nectarrijke bloemen waaruit ze van het vroege voorjaar tot in het najaar voedsel kunnen halen.

Nederland Zoemt heeft in Alkmaar 61 bijensoorten geteld, waaronder een aantal bijzondere zoals de vroege zandbij, het roodbuikje en de andoornbij. Ze zijn onder andere te helpen met het zaaien van nectarrijke bloemen en planten met bloemen, minder gebruik van bestrijdingsmiddelen en het neerzetten van bijenhotels.

Meer op natuurgidsalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 1499x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/