De politie Alkmaar-Duinstreek heeft zondag extra verkeerstoezicht gehouden in het centrum van Bergen. Omwonenden klagen daar over geluidsoverlast en snelheid van luxe auto's en motoren die gezien en gehoord willen worden.

Volgens omwonenden neemt het aantal lawaaiige motoren en auto's met een aangepaste uitlaat weer schrikbarend toe tijdens mooiere dagen. Dat wordt volgens hem aangemoedigd door tienerjongeren, die op het Plein en Bergen foto's en filmpjes maken van passerende auto's en motoren die volgens de tieners de moeite waard zijn. De beelden worden op social media geplaatst. Buurtbewoners hebben de indruk dat auto's daardoor vaker deze route nemen, omdraaien bij de rotonde bij de Bergerweg en de tieners willen behagen met extra motorlawaai door snel op te trekken en hard te rijden.

De politie was daarom zondagmiddag nadrukkelijk aanwezig. Op de Dreeflaan waren agenten verdekt opgesteld voor metingen met een lasergun. Volgens de agenten waren er geen auto's staande gehouden, omdat het lastig was een goede plek te vinden voor de juiste metingen. De politie zal de komende tijd echter aandacht blijven besteden aan de klachten uit de buurt.

Binnenkort hebben inwoners van de gemeente weer een gesprek met wethouder Bekkering over de aanpak van geluidsoverlast door motoren en ander verkeer.
Pin It
Bekeken: 1618x
https://ee.itk.ac.id/data/