De drie onbewaakte spoorwegovergangen op het Heilooër landgoed Nijenburg moeten van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weg omdat ze niet veilig zijn, en dat zou verergeren als het 'spoorboekloos rijden' wordt ingevoerd. Natuurmonumenten heeft in een formele zienswijze gevraagd om ter compensatie een fietstunnel en een voetgangerstunnel op te nemen in het definitieve Tracébesluit.

Alleen met bewaakte overgangen zou het Programma Hoogfrequent Spoor kunnen worden doorgevoerd. Sowieso werken ProRail en het ministerie overal in het land aan opheffing of het veilig maken van onbewaakte overgangen. Maar landgoed Nijenburg is populair en dat zal veranderen als mensen het spoor niet meer over kunnen. Dat blijkt uit 669 reacties op een enquête van Natuurmonumenten van mensen die het landgoed doorgaans wekelijks of vaker bezoeken.

De vereniging legde een plan voor dat door 66 procent werd gesteund. Daarin staan een fietstunnel bij de Verlengde Kuillaan (middelste overgang) en een voetgangerstunnel bij de Stetlaan (zuidelijke overgang). Dit plan was al voorgelegd tijdens een recente bijeenkomst met onder andere ProRail, Natuurmonumenten, de provincie en de gemeenten Heiloo en Alkmaar. Nu is dus een formele zienswijze ingediend.
Pin It
Bekeken: 1471x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/