Discuswerper Sebastiaan Bonte bleef zondag slechts zeven centimeter van de limiet voor het EK voor U20-junioren in Estland. In de eerste wedstrijd van het seizoen van zijn eigen club in Heerhugowaard wierp hij meteen 51,48m, ondanks de verre van ideale windrichting en temperatuur. Ook Mika Brouwer presteerde uitstekend. Hij verpletterde zijn eigen records op de 100m en de 200m, door te finishen in 10,90s en de 200m in 21,75s. Daarmee is hij meteen finale-kandidaat voor het NK Junioren, als dit doorgaat.

Op het EK U20 in Tallinn in juli wordt geworpen met 1,75kg zware discussen. De limiet is 56,00m, maar werpers kunnen zich ook kwalificeren door 51,55m te werpen met de 2,0 kg discus voor senioren. De keuze voor de zwaardere discus lijkt voor de 18-jarige Sebastiaan Bonte goed uit te vallen. Inmiddels heeft de Atletiekunie groen licht gekregen voor een aantal nationale topwedstrijden, wat de kans op kwalificatie voor de Heraan vergroot.

De onderlinge wedstrijd, waar vanwege corona alleen atleten onder 27 jaar aan deel mochten nemen, bracht vooral bij de pupillen en de jonge jeugd veel successen. Daarentegen wilde het bij de meeste wat oudere atleten nog niet echt. Zij hebben wel nog enkele maanden tot de grote wedstrijden, zo lang deze doorgang vinden.

Bij Hera wordt erg gehoopt op versoepeling van de coronaregels. Sinds vorig jaar is heel veel in het water gevallen. De hoop dat in ieder geval in mei de wedstrijdkalender er weer redelijk normaal uit ziet, ook wat betreft de clubcompetitie. Meerdere teams maken weer kans op hoge nationale klasseringen en het mannenteam is rijp voor promotie naar de 1e Divisie. (archieffoto: Sjoerd de Roos)
Pin It
Bekeken: 1403x
https://ee.itk.ac.id/data/