Barry van Suijdam uit Bergen, de ex-verloofde van Sonja Bakker, is op 10 maart veroordeeld door de politierechter in Alkmaar tot een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken, met een proeftijd van twee jaar. Eerder maakte de boulevardpers al melding van een ruzie eind november, maar nu melden verschillende media dat de 47-jarige Van Suijdam zich toen te buiten is gegaan aan fysiek geweld en Sonja Bakker destijds ook aangifte heeft gedaan van mishandeling. Dat leidde tot de dagvaarding om in Alkmaar voor het hekje te verschijnen

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 november werd de politie opgeroepen bij een conflict tussen de twee. De chauffeur die het verloofde stel in hun Range Rover naar hun huis in Bergen had gereden, alarmeerde de politie. Bij de Bergense villa van Barry van Suijdam en Sonja Bakker verschenen maar liefst zeven politieauto's. Van Suijdam was na het conflict weggevlucht. Voor de veiligheid van Sonja Bakker werd gevreesd als hij zou terugkeren. Hij werd op een bankje op een plein in Bergen aangetroffen. Hij ging daarna in agressietherapie in een poging om hun relatie te redden. Sonja Bakker wilde er toen niet meer over kwijt dan dat het verloofde stel ruzie had gehad en dat er woorden waren gevallen.

Naar nu blijkt, was er veel meer aan de hand. Van Suijdam zou Bakker na de ruzie aan haar armen en haar hebben getrokken en haar ook hebben geslagen. De succesvolle dieetgoeroe deed aangifte, waarna de zaak bij justitie belandde. De zaak kwam op 10 maart voor bij de politierechter, wat tot de veroordeling leidde. De volgende dag werd bekend dat het stel uit elkaar gaat. Volgens Bakker was "de koek op" tussen de twee.

Het stel kreeg die avond in november ruzie na een boekpresentatie van Bakker in Hoorn. Van Suijdam had te veel gedronken en dat leidde tot een eerste woordenwisseling tussen de twee. Dit werd gezien door de aanwezige pers.

Tegenover de redactie van het tv-programma Shownieuws (SBS6) ontkende Van Suijdam maandagavond pertinent en tot drie maal toe iets van deze veroordeling te weten. Hij ontkende ook bij de zitting aanwezig te zijn geweest. Presentator Patty Brard wist echter te melden dat Barry van Suijdam volgens haar bronnen zelf bij de terechtzitting was geweest. Sonja Bakker liet zich daar als slachtoffer vertegenwoordigen door haar advocaat.

Bakker en Van Suijdam waren sinds 2018 bij elkaar. De 46-jarige schrijfster is moeder van drie kinderen uit twee eerdere huwelijken: Finn, Tristan en Bram.
Pin It
Bekeken: 2433x
https://ee.itk.ac.id/data/