Huizenbezitters in de gemeente Bergen die hun woning toeristisch willen verhuren, moeten dat 1 april registreren. Tijdelijke verhuur, meestal aan toeristen, is met ingang van 2021 nog maar mogelijk voor maximaal 63 nachten per jaar. Het melden bij de gemeente is digitaal mogelijk gemaakt.

De gemeenteraad heeft de toeristische verhuur vorig jaar aan banden gelegd om meer woningen beschikbaar te krijgen voor permanente bewoning. Naar schatting 10% van de woningen wordt op dit moment permanent verhuurd, terwijl dit eigenlijk niet toegestaan is. Omwonenden klagen hierover. Het gaat ten koste van de leefbaarheid en veroorzaakt overlast. Wethouder Klaas Valkering is blij dat de registratie en melding nu van start kan gaan: “Deze nieuwe regels brengen de rust terug op onze woningmarkt zonder dat dit ten koste gaat van ons toeristische karakter.”

Voor verhuurders van woningen in Bergen aan Zee en de Terrasflat in Egmond aan Zee komt mogelijk een uitzonderingsregel. In juni verwacht het college helder te hebben hoe die regeling eruit gaat zien.

Aanmelding van toeristische verhuur kan voortaan via bergen-nh.nl/tv.
Pin It
Bekeken: 1689x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/