Volgende week maandag gaan de maaimachines van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk weer op pad om gras te maaien. De gemeente vraagt inwoners hun bootjes, aanhangers, kettingen en andere obstakels van openbare grasvelden weg te halen zodat de groenmedewerkers ongehinderd kunnen werken en de maaimachines niet stuk gaan. "En valt je oog op zwerfafval? Een kleine moeite om dat (ook) op te ruimen en bij het restafval te gooien, zodat het niet door de maaimachine wordt verpulverd en versplinterd in de natuur terecht komt."

Meteen vragen de gemeenten aandacht voor bootjes die (half) gezonken zijn en aan de waterkant achtergelaten aanhangwagens zonder kenteken. De eigenaren worden verzocht deze weg te halen. Blijven ze slingeren, dan worden ze door de gemeente verwijderd. "We zijn ons steeds meer bewust van de effecten van zwerfafval op planten, dieren en de natuur. Zwerfafval wordt door diverse vrijwilligers in de buurt het hele jaar door opgeruimd."

"De periode voor het maaien is een goed moment om weer even extra aandacht te hebben voor een schone buurt. Inwoners worden opgeroepen om hun eigen stoep, straat, wijk of buurt schoon te houden. Om uiteindelijk met elkaar de hele gemeente schoon te houden."

Meer over maaien in Heerhugowaard en Langedijk is te vinden op heerhugowaard.nl en gemeentelangedijk.nl. (foto: Pixabay / Salyasin)
Pin It
Bekeken: 1388x
https://ee.itk.ac.id/data/