In de regio Alkmaar zijn ruim 500 personen in de eerste zeven weken van de avondklok beboet voor het overtreden van die coronamaatregel. Deze mensen waren volgens de handhavers ongeoorloofd op straat tussen negen uur ’s avonds en half vijf 's ochtends. De boete bedraagt 95 euro plus 9,50 administratiekosten.

Agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren hebben in de gemeente Alkmaar tot dusverre 389 inwoners op de bon geslingerd. Om onduidelijke redenen surveilleren de handhavers met name in het Alkmaarse centrum. Daardoor is de pakkans voor binnenstadsbewoners veel groter dan voor inwoners van Alkmaar-Noord. In Bergen gingen 53 overtreders op de bon, in Castricum 63 en in Heiloo 41.

In Heerhugowaard en Langedijk handhaven de boa's van die gemeenten niet op de avondklok, alleen de politie. Cijfers van aantallen zijn daar niet bekend, omdat de politie geen cijfers wil specificeren op regio- of gemeenteniveau.

Uitzonderingen voor de avondklok zijn er onder bepaalde voorwaarden bij noodsituaties, voor werk, voor het reizen naar tentamen, examen of praktijkles, voor een uitvaart en met een aangelijnde hond. Hulpdiensten en opsporingsambtenaren hoeven zich tijdens hun werk ook niet aan de avondklok te houden.
Pin It
Bekeken: 2699x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/