Community Ruïnekerk en andere maatschappelijke organisaties roepen zondag om 15.00 uur op tot een klimaatalarm in Bergen. Inwoners worden opgeroepen een minuut lang lawaai te maken. Bij de Ruïnekerk in Bergen luiden de kerkklokken.

Het Klimaatalarm is een initiatief van de *Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van 11 maatschappelijke organisaties, waar zich inmiddels 44 lokale groepen en 100 ondersteunende organisaties bij hebben aangesloten. Vanuit huis, tijdens coronaproof demonstraties op straat en met het luiden van kerkklokken vragen deelnemers daags voor de verkiezingen aandacht voor de klimaatcrisis.

Meedoen kan volgens de organisatie ook vanuit huis met een fietsbel of tromgeroffel. De deelnemers willen dat kiezers het klimaat laten meewegen bij het uitbrengen van hun stem bij de Tweede-Kamerverkiezingen. In de zondagse viering van 10.00 uur zal het ook gaan over het klimaat. Dominee Engele Wijnsma koppelt dit aan twee belangrijke dialogen die Jezus gevoerd zou hebben met een bijzondere vrouw uit Samaria en een leraar uit Jeruzalem.

Frank van Wijk (orgel), Martine Nijenhuis (viool) en Maria Delver (alt) spelen muziek van J.S. Bach. De viering is onder meer live te zien via het Youtube-kanaal van Studio Ruïnekerk.
Pin It
Bekeken: 1783x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/