Alkmaar is vijf  Greenwheels deelauto’s rijker. De bekende rode auto’s  zijn voor iedereen met een rijbewijs beschikbaar en vormen een mooie oplossing voor mensen die zelf geen auto hebben. Totaal staan er nu vijftien Greenwheels auto's in gemeente Alkmaar om aan de groeiende behoefte te voldoen.

In het jaar 2005 waren er drie deelauto's in Alkmaar. Nu zijn dat er dus vijftien, maar er wordt toegewerkt naar 20 totaal. En daar stopt het niet, volgens directeur Andrew Berkhout. “We zien een stijgende bezettingsgraad van onze deelauto’s in Alkmaar, zowel de compacte auto’s als de ruimere variant”. Greenwheels is blij met de stijgende interesse, ook omdat het gebruik de leefbaarheid van steden vergroot. Gemiddeld wordt een auto gebruikt door 24 verschillende mensen. Dat zorgt volgens onderzoeksbureau Goudappel Coffeng voor gemiddeld elf auto’s minder op straat.

De vijf nieuwe auto’s zijn Volkswagens Up! en Golf Variant.  Ze staan onder andere  op het Nassauplein, de Willem de Zwijgerlaan en de Oudegracht. De auto's vinden en reserveren gaat via de Greenwheels app. Openen kan via de app en ook met een OV-chipkaart.

Deelauto's staan vooral in de steden, maar de Greenwheels hoopt ook uit te kunnen breiden naar kleinere plaatsen. Directeur Berkhout: “Onze ambities zijn groot en we denken daarom graag mee met gemeente Alkmaar mee over de steden van de toekomst.”
Pin It
Bekeken: 1532x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/