De gemeente Heerhugowaard gaat, na goedkeuring van de raad, de algemene plaatselijke verordening wijzigen. Daarna is het verboden om harder te varen dan zes kilometer per uur. Ook wordt het voor zwemmers verboden om hinder of gevaar voor de scheepvaart te veroorzaken. Heerhugowaard had al eerder samen met de politie een boot aangeschaft. Volgens het college neemt de overlast in Heerhugowaard door te snel varen op het water toe.

Het is een wens die eerder was geuit door de Waardse gemeenteraad. De gemeenteraad nam vorig jaar een motie aan, die aandrong op betere handhaving op het water. Fractieleden van Senioren Dijk & Waard hadden vorig jaar met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) meegelopen. Het viel hen op dat zij machteloos stonden tegen te hard varende bootjes, omdat er geen maximumsnelheid in de APV was opgenomen. Alleen politieagenten kunnen dan bonnen schrijven.

Het college motiveert het voorstel door erop te wijzen dat er minder golfslag is en minder schade aan kades en oevers als er langzamer wordt gevaren. Bovendien is het prettiger voor broedende vogels op hun drijvende nest.

Heerhugowaard schafte eerder al samen met de politie een boot aan. De APV van Heerhugowaard wordt na de wijziging gelijk aan die van fusiepartner Langedijk.


Pin It
Bekeken: 1617x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/