Horeca-ondernemers in Alkmaar moeten strenger erop toezien dat het afhalen bij afhalen blijft, en klanten niet blijven hangen om te drinken of te kletsen. Dat staat in een brief die de afdeling handhaving van de gemeente Alkmaar heeft verstuurd in overleg met de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Alkmaar.

"De grenzen van het afhalen of to-go bij de horeca worden opgezocht of zelfs opgerekt. We willen voorkomen dat het uit de land loopt", zegt afdelingsvoorzitter Karin Hiemstra van de Koninklijke Horeca Nederland zaterdag in de Alkmaarsche Courant. Volgens haar was de brief niet nodig geweest als het helemaal goed gaat. Maar ook haar valt op dat sommige ondernemers "aan de wandel gaan met de regels".

Wel beseft ook Hiemstra dat een rij of kleine samenscholing snel ontstaat. Terwijl de ene klant wacht op zijn bestelling, meldt de volgende klant zich alweer en ontstaat een praatje. "Er is sociale armoede. Mensen willen weer mensen ontmoeten", is haar constatering.

De reacties op de brief zijn verdeeld, merkt ze. Deels klinkt er begrip, maar onbegrip is ook al gehoord. En dat kan ze zich ook wel weer voorstellen. "Alles wat ondernemers willen is gewoon open gaan. Het water staat tot aan de neusgaten."

Handhaving laat de horecaondernemers weten dat ze slechts één tafel buiten mogen zetten, voor de afhandeling van producten. Statafels zijn niet toegestaan. Klanten moeten direct doorlopen. De ondernemer hoort ziet hier op toe te zien. Zwak alcohol mag alleen in gesloten verpakkingen verkocht worden. Na deze waarschuwing begint de handhaving, weet de Alkmaarse afdelingsvoorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.

Pin It
Bekeken: 1580x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/